21 september, 2023

Moderaterna i Örnsköldsvik söker en politisk sekreterare

Är du vår framtida pusselbit i Örnsköldsvik? Kan och vill du arbeta 40 procent med flexibel arbetstid? Vi letar efter dig som vill bli en kugge i det moderata laget där vi tillsammans arbetar för att stärka partiet och framtiden i Örnsköldsvik.

Du får vara delaktig i det löpande politiska ledningsarbetet, medverka vid ordförande gruppmöten, ta del av inspel, omvärldsbevaka formulera utkast och inlägg samt ansvara för mediakontakt. Du är även en viktig brygga som både är stabil och får ihop en helhetsbild över läget.
Som politisk sekreterare har du både arbetsuppgifter som kan planeras med god framförhållning och arbetsuppgifter med kort tidshorisont som kräver att du är flexibel och kan prestera under tidspress. Tempot är i perioder högt och i din funktion krävs det att du kan sortera och prioritera.

Örnsköldsviks kommun
Örnsköldsvik har fått möjlighet till nytt styre efter 51 år av S styre.
Vi siktar på att växa starkt genom att ta oss ann samhällets utmaningar med en stor dos av transparens. Vi vill lägga om bäringen mot ett växande Örnsköldsvik tillsammans. Moderaterna ingår i den styrande minoriteten i Örnsköldsvik sedan 2022 och styr den här mandatperioden 2023–2026 tillsammans med Kristdemokraterna och Centerpartiet.

Arbetsuppgifter
Som politisk sekreterare har du både arbetsuppgifter som kan planeras med god framförhållning och arbetsuppgifter med kort tidshorisont som kräver att du är flexibel och kan prestera under tidspress. Tempot är i perioder högt och i din funktion krävs det att du kan sortera och prioritera. Du kommer även ha varierande arbetsuppgifter och ingen dag är den andra lik. Varje onsdag, då Alliansens ordförandegrupp har möte, deltar du fysiskt på Kronan för att fånga upp frågor och information samt vara vice KSO behjälplig med tekniken 08.00-10.00/12.00.
Resterande arbetstid är förtroendetid och timmarna ska användas när man behövs av partiet. Obekväma arbetstider såsom kvällar och helger kan förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har ett stort intresse för politiska frågor. Vi tror dessutom att du är en duktig och snabb skribent, har viljan och förmågan att dela med dig av dina kunskaper till andra och intresse av att driva såväl politik- som verksamhetsutveckling framåt.
• Du har god organisationsförmåga, är driftig, strukturerad, handlingskraftig och målinriktad.
• Erfarenhet av att arbeta digitalt och med kunskaper inom sociala medier.
Om tjänsten
Anställningen är en tidsbegränsad deltidsanställd för mandatperioden, det vill säga fram till sista december 2026. Därefter finns möjlighet till förlängning. Kvälls- och helgarbete förekommer men i huvudsak utför du ditt arbete dagtid. Tillträde sker under hösten 2023 enligt överenskommelse, gärna så snart som möjligt. Din arbetsplats är till viss del centralt belägen i Stadshuset Kronan eller vår Moderatlokal på Nygatan, en hel del tillitsbaserad arbetstid med hybridarbetsplats kan tillämpas om så önskas.
Enligt kommunallagen har du rätt till tjänstledighet från ditt nuvarande jobb under tiden du är anställd som politisk sekreterare, oavsett vilken arbetsgivare du har idag. Villkoren följer Örnsköldsviks kommuns regler för politiska sekreterare.

Välkommen med din ansökan genom att fylla i länken självskattning Moderaterna fram till 15 oktober 2023 och skicka sedan till [email protected] , skriv ”Ansökan politisk sekreterare” i ämnesraden. Intervjuer med sökanden kommer göras löpande under ansökningstiden.

För frågor om tjänsten kan ni kontakta, Annica Jonsson 070-563 36 41 eller Marianne McHardy 070-355 01 38

Ta ställning och dela artikeln