24 november, 2022

ÄR DU DEN VI SÖKER? - BLI EN DEL AV VÅRT TEAM I HELSINGBORG SOM POLITISK SEKRETERARE

Moderaterna i Helsingborg söker en politisk sekreterare med placering i Rådhuset i Helsingborg. Helsingborg är sedan valet 2022 den största moderatledda staden i Sverige där Moderaterna innehar posten som kommunstyrelsens ordförande. Vi söker dig som vill vara med, utveckla och genomföra moderat politik i en av Sveriges mest attraktiva och utvecklingsorienterade städer.
Är du den vi söker? Skicka in din ansökan till: Christian Orsing på [email protected]

För ytterligare upplysningar kontakta kommunstyrelsens ordförande Christian Orsing enklast via e-post: [email protected]

Moderaterna har i olika konstellationer styrt Helsingborg sedan 2006. För Moderaterna har det varit viktigt med ett starkt fokus på att utveckla Helsingborg, inte minst genom att våga sätta ambitiösa mål och att tänka nytt. Detta har bidragit till att Helsingborg tilldelats en rad priser inom olika områden och har blivit en av Europas mest innovativa städer.

Moderaterna i Helsingborg befinner sig i ett riktigt spännande läge där vi har fått förtroendet att styra staden ännu en period. Det innebär att du vid anställning kan förvänta dig bli en nyckelfigur i det politiska arbetet och en aktiv part i politikutvecklingen under mandatperioden.

Som politisk sekreterare har du ett utmanande och stimulerande arbete som ställer stora krav på lyhördhet och flexibilitet. Arbetet sker ofta under tidspress och ställer stora krav på omdöme och förmåga att prioritera. Du kommer att arbeta nära kommunalråden i ledningsgruppen och måste kunna samarbeta med såväl politiker som tjänstemän.

Som politisk sekreterare kommer du att arbeta för kommunstyrelsens ordförande samt ge stöd och service till övriga kommunalråd och de moderata ordförandena i nämnderna, vilket bland annat innebär att:

  • ta fram underlag till kommunalråden
  • skriva pressmeddelanden, brevsvar samt utkast till artiklar
  • bevaka ärenden
  • bidra till att utveckla nya politiska förslag
  • granska och sammanfatta utredningar, remisser och förslag
  • handha kontakter med invånare
  • sköta kontakter med media
  • hantera olika kommunikationskanaler, såsom hemsidor, sociala medier med mera
  • ge administrativt stöd

Du bör vara god skribent med pedagogisk förmåga. Vi förutsätter att du har god allmänbildning och håller dig ajour med aktuella politiska frågor. Självklart delar du våra värderingar och har stor integritet. Det är meriterande med kompetens inom kommunikation, bildredigering, video och sociala medier. Vi erbjuder en spännande och dynamisk arbetsplats där du får möjlighet att vara med och påverka hur Helsingborg utvecklas. Anställningen är på heltid och inleds i form av provanställning på sex månader så fort som möjligt med möjlighet till förlängning därefter.

Ta ställning och dela artikeln