5 september, 2023

Moderaterna i Göteborg söker politisk sekreterare

Vi söker nu en politisk sekreterare som vill vara en del av teamet som dagligen arbetar för framtidens Göteborg i den moderata kommunstyrelsegruppen. Som politisk sekreterare bidrar du till att utveckla den moderata politiken i Göteborg. Vi strävar efter kontinuerlig förbättring av stadens verksamheter, ekonomisk effektivitet och att skapa trygghet och valfrihet för göteborgarna.

Vilka är vi?
Vi arbetar direkt under Moderaternas kommunalråd. På det moderata kansliet i rådhuset finns idag ett team som består av stabschef, presschef och fyra politiska sekreterare. Vi arbetar med frågor som rör samtliga politiska områden och verksamheter.

Arbetsuppgifter
Tjänsten som politisk sekreterare innebär ge stöd åt den moderata kommunstyrelsegruppen i arbetet med att uppnå våra politiska mål. Detta innefattar bland annat att hantera komplexa ärenden, förhandlingar med andra partier, samt att föra en löpande dialog med förtroendevalda och förvaltningschefer ute i stadens verksamheter. Till detta kommer även arbetet med utveckla moderaternas politik och att vara en del av arbetet med att ta fram ett förslag till budget för Göteborgs Stad.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förmågan att snabbt kunna sätta sig in i och hantera politiska frågor inom olika sakområden. Du ska trivs med att arbeta i nära samverkan med dina kollegor i ett team med olika kompetenser.

Vi ser att du:

  • Har en högskoleutbildning inom ett relevant område.
  • Har relevant arbetslivserfarenhet.
  • Är strukturerad, handlingskraftig, samt har ett gott omdöme och bemötande.
  • Är självgående, flexibel och har god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.
  • Är analytisk, noggrann och gärna har förhandlingsvana.

Anställningsform, omfattning och tillträde
Tjänsten är ett förordnande som politisk sekreterare på heltid och omfattas av Kommunallag (1991:900). Lag (1982:80) om anställningsskydd är inte tillämplig, men tjänsten tillåter dig att vara tjänstledig från din nuvarande arbetsgivare. Tjänstgöring utanför kontorstid (kvällar och helger) kan förekomma. Arbetsplatsen är på Rådhuset på Gustav Adolfs Torg 1.

Anställningen är fram till och med 31 december 2026. Tillträde efter överenskommelse.


Ansökan och kontaktperson
Välkommen med din ansökan, innehållandes CV och ett kort personligt brev. Sänd din ansökan till stabschef Jeta Ibishi ([email protected]) . Du är också välkommen med frågor om tjänsten till samma e-post. Sista ansökningsdag är den 29 september.

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ta ställning och dela artikeln