Handelspolitisk handläggare till Jörgen Warborns kontor i Europaparlamentet

Vi söker en handelspolitisk handläggare som vill vara med och göra skillnad tillsammans med Jörgen och det moderata kansliet i Europaparlamentet. Jörgen är ordinarie ledamot i utskottet för internationell handel, ersättare i utskottet för transport och turism, budgetutskottet samt utskottet för artificiell intelligens. Vi söker dig som tycker denna profil är intressant och som vill bidra till att få brett genomslag för moderat politik inom dessa områden.

Om tjänsten

Du är en del av Jörgens kontor men arbetar nära hela det Moderata kansliet, såväl ledamöter som övriga kollegor. Som politisk handläggare i utskottet för internationell handel ansvarar du för att bereda och handlägga ärenden inför utskottsmöten, omröstningar och förhandlingar, samt för att utveckla moderat politik på området. Du ansvarar även för omvärldsbevakning, för kontakter med intressenter och relevanta aktörer, samt  för kommunikation och opinionsarbete inom ditt område, särskilt genom debattartiklar, anföranden och andra utåtriktade insatser.

Din kompetens
Rollen ställer höga krav på god samarbetsförmåga, prestigelöshet, flexibilitet och en förmåga att snabbt kunna sätta sig in i nya politiska frågor. Arbetstempot är stundtals mycket högt, vilket innebär att du behöver kunna göra egna prioriteringar och växla mellan olika arbetsuppgifter.

Du som söker har en slutförd universitetsexamen samt några års relevant arbetslivserfarenhet. Erfarenhet av politiskt arbete, arbete inom EU:s institutioner eller politiskt engagemang inom Moderaterna är meriterande, men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar och att du är väl insatt i Moderaternas politik. Du som söker bör ha god politisk färdighet och grundläggande kunskaper om EU och dess institutioner, samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på engelska och svenska.

Du behöver inte kunna allt, men vara beredd att arbeta hårt för att lära dig.

Om anställningen

Tjänsten är på heltid med placering i Bryssel och innebär en tillsvidareanställning knuten till ledamotens mandat. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning. Tjänsteresor förekommer, främst till Strasbourg. Tillträde 1 september 2021 eller tidigare.

Mejla din ansökan i form av CV och ett personligt brev till Moderaterna i Europaparlamentets kanslichef Jonathan Lundell, som senast den 11 maj. E-post: jonathan.lundell@europarl.europa.eu. 

Urval sker löpande, så sänd din ansökan så snart som möjligt. Uppge "Ansökan Jörgen Warborn" i titelraden. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Jonathan Lundell.