Europaparlamentariker Tomas Tobé söker praktikant vårterminen 2020

Till Tomas Tobés kontor i Europaparlamentet söker vi en praktikant som vill vara med och göra skillnad och driva moderat politik i Bryssel under vårterminen 2020.

I Europaparlamentet arbetar Tomas med frågor som rör migration, säkerhet, energi, utvecklingspolitik och humanitärt bistånd. Tomas är ordförande i utveckling- och biståndsutskottet och är en aktiv ledamot i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter, rättsliga och inrikes frågor, samt utskottet för industri, forskning och energi.

Som praktikant kommer du att hjälpa till med politiskt och administrativ arbete, såsom att ta fram faktaunderlag, bevaka media och politik, hantera inkommande mejl, boka möten och ta hand om besöksgrupper. Du kommer även att få ett stort ansvar för kommunikationen via sociala medier.

Du är en del av Tomas stab men kommer också att arbeta tillsammans med det Moderata kansliets andra ledamöter och medarbetare.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Du är en god problemlösare, prestigelös, noggrann och självständig. Du samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och svenska. Du har god förståelse för politisk opinionsbildning på främst Facebook och Instagram och kan bidra med såväl strategiutveckling som praktiskt genomförande.

Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig, jobba hårt och ha roligt när du gör det. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktikplatsen är betald och avser perioden 20 januari - 17 juli 2020.

Ansökan

Mejla din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till Moderaternas kanslichef Emilia Reijnen, emilia.reijnen@europarl.europa.eu senast den 20 oktober. Uppge ”Praktikansökan Tomas Tobé VT 2020” i titelraden.