Europaparlamentariker Jörgen Warborn söker praktikant vårterminen 2020

Vi söker en praktikant som vill vara med och göra skillnad och driva moderat politik till Jörgen Warborns kontor i Europaparlamentet i Bryssel under vårterminen 2020.

I Europaparlamentets handelsutskott arbetar Jörgen för mer frihandel och mindre protektionism genom fler frihandelsavtal, färre skadliga handelstullar och för att skapa bättre förutsättningar för svenska och europeiska företag. I transportutskottet arbetar Jörgen för att utveckla smidiga, stabila och gröna transportsystem för företag och människor. Jörgen driver även på för att strama åt EU:s budget och en omställning mot investeringar som bygger långsiktig konkurrenskraft i Europaparlamentets budgetutskott.

Som praktikant kommer du att få hjälpa till med politiskt och administrativt arbete såsom att bevaka utskottsärenden, ta fram faktaunderlag, bevaka media, hantera inkommande mail, boka möten, ta hand om besöksgrupper, skriva debattartiklar, och bevaka andra politiska frågor. Du är en del av Jörgens stab men kommer också att arbeta med det moderata kansliets andra ledamöter och medarbetare.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Arbetstempot på Moderaternas kansli i Europaparlamentet är högt med långa dagar och tidvis hög arbetsbelastning. Det ställs därför krav på att du är en god problemlösare, flexibel, noggrann, självständig, prestigelös, samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och svenska. Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig, jobba hårt och ha roligt när du gör det. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktikplatsen är betald och avser perioden 20 januari - 17 juli 2020.

Ansökan

Mejla din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till Moderaternas kanslichef Emilia Reijnen, emilia.reijnen@europarl.europa.eu senast den 20 oktober. Uppge ”Praktikansökan Jörgen Warborn VT 2020” i titelraden.