Europaparlamentariker Jörgen Warborn söker praktikant höstterminen 2024

Jörgen Warborn har omvalts till en ny mandatperiod i Europaparlamentet. Därför söker vi nu en praktikant till Jörgens kontor i Bryssel som vill vara med och göra skillnad och hjälpa Jörgen att få genomslag i sociala medier under hösten 2024.

Jörgen har under mandatperioden varit ordinarie ledamot i handelsutskottet, där han arbetar för mer frihandel, mindre protektionism och för bättre förutsättningar för svenska och europeiska företag. Som ersättare i transportutskottet har Jörgen jobbat för att utveckla smidiga, stabila och gröna transportsystem för företag och människor. Han har även drivit på för att strama åt EU:s budget och för investeringar som bygger långsiktig konkurrenskraft, som ersättare budgetutskottet.

Under din praktik kommer du särskilt att få hjälpa till med sociala medier, inklusive bildhantering, Canva och videoproduktion, skriva texter och hjälpa till med Jörgens övergripande kommunikativa arbete. Du som söker denna praktik ska helt enkelt tycka om att få politiskt genomslag genom kommunikation och vilja lära dig mer inom detta område.

Du kommer därtill att få hjälpa till med att ta fram underlag, bevaka utskottsärenden, bevaka media och politik, mailhantering och att välkomna besöksgrupper.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Vi ser gärna att du är kreativ, självständig, prestigelös, samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig. Engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktikplatsen är betald och avser perioden 2 september 2024 –  20e december 2024 (startdatum kan diskuteras med alternativ start senare i september.)

Ansökan

Maila din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till  [email protected]  senast söndagen den 21 juli. Uppge ”Praktikansökan HT 2024” i titelraden. Om du har några frågor kring praktikplatsen är du välkommen att höra av dig till Jörgens kontor på samma adress som ovan.