Europaparlamentariker Arba Kokalari söker praktikant vårterminen 2020

Vi söker en praktikant som vill vara med och göra skillnad och driva moderat politik till Arba Kokalaris kontor i Europaparlamentet i Bryssel under vårterminen 2020.

I Europaparlamentet arbetar Arba för att stärka den inre marknaden, digitalisering och europeisk konkurrenskraft, minska regelbördan för företag, öka frihandel och främja demokrati och mänskliga rättigheter i Europa och i världen. Arba är en aktiv ledamot av det inre marknadsutskottet och utrikesutskottet, och vice gruppledare i jämställdhetsutskottet. Hon sitter även i Europaparlamentets USA-delegation och delegation till Afrika, Västindien och Stilla havsområdet.

Som praktikant kommer du att få hjälpa till med politiskt och administrativt arbete såsom att bevaka utskottsärenden, ta fram faktaunderlag, bevaka media, hantera inkommande mail, boka möten och resor, ta hand om besöksgrupper, skriva debattartiklar, arbeta med sociala medier och bevaka andra politiska frågor. Du är en del av Arbas stab men kommer också att arbeta med det moderata kansliets andra ledamöter och medarbetare.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Du är en god problemlösare, flexibel, noggrann, självständig, prestigelös, samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och svenska. Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig, jobba hårt och ha roligt när du gör det. Erfarenhet av politiskt arbete, kunskap om sociala medier och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktikplatsen är betald och avser perioden 20 januari - 17 juli 2020.

Ansökan

Mejla din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till Moderaternas kanslichef Emilia Reijnen, emilia.reijnen@europarl.europa.eu senast den 20 oktober. Uppge ”Praktikansökan Arba Kokalari VT 2020” i titelraden.