Europaparlamentariker Arba Kokalari söker praktikant höstterminen 2020

Vi söker en praktikant som vill vara med och göra skillnad och driva moderat politik till Arba Kokalaris kontor i Europaparlamentet i Bryssel under höstterminen 2020. I Europaparlamentet arbetar Arba för att fördjupa den inre marknaden, främja ökad handel, digitalisering och en cirkulär ekonomi, bekämpa våld mot kvinnor samt slå vakt om demokrati och mänskliga rättigheter i Europa och i världen. Arba är ledamot av det inre marknadsutskottet och utrikesutskottet, och vice gruppledare i jämställdhetsutskottet. Hon sitter även i Europaparlamentets USA-delegation, delegationen till Belarus (Vitryssland) och östliga partnerskapsländerna.

Som praktikant kommer du att få hjälpa till med politiskt och administrativt arbete såsom att bevaka utskottsärenden, ta fram faktaunderlag, bevaka media och politik, hantera inkommande mejl, boka möten och resor, ta hand om besöksgrupper och arbeta kommunikativt. Du är en del av Arbas stab men kommer också att arbeta med det moderata kansliets andra ledamöter och medarbetare.

Du som söker har en påbörjad eller slutförd universitets- eller högskoleexamen och ett stort intresse för politik och Europasamarbetet. Du är en god problemlösare, strukturerad med goda organisatoriska egenskaper, prestigelös, noggrann och självständig. Du samarbetar bra med andra och uttrycker dig väl i tal och skrift på engelska och svenska.

Du behöver inte kunna allt, men vara villig att lära dig, jobba hårt och ha roligt när du gör det. Erfarenhet av politiskt arbete och engagemang i Moderaterna eller närstående organisationer är meriterande men inget krav. Däremot förutsätter vi att du delar Moderaternas värderingar.

Praktikplatsen är betald och avser perioden 31 augusti 2020 - 15 januari 2021.

Mejla din ansökan i form av ett introduktionsbrev och CV till Moderaternas kanslichef Emilia Reijnen, emilia.reijnen@europarl.europa.eu senast den 19 april. Uppge ”Praktikansökan Arba Kokalari HT 2020” i titelraden.