Foto: Emilia Öije

Annicka Engblom

Riksdagsledamot Blekinge län, Ledamot i Konstitutionsutskottet
Kontakt annicka.engblom@riksdagen.se
08-7864641
Jag heter Annicka Engblom och representerar Blekinge och Moderaterna i riksdagen. Jag har alltid varit en ivrig debattör, skribent och intresserad av människor och samhällsfrågor.

Trots det engagerade jag mig inte politiskt förrän i 30-årsåldern. Då någonstans kände jag att jag ville vara med att påverka samhällsutvecklingen och besluten. Jag gick med i Moderaterna hösten 1997. Tillsammans bor jag och min man i Rödeby med våra döttrar Ellen 11 år och Malin 9 år, samt kaninerna Molly och Lukas.

Jag är född i Västerås den 15 juni 1967 av en svensk mamma och en pappa av ungerskt ursprung. Grundskolan gick jag i Fryxellska skolans musikklass, där mina instrument, piano och träblåsinstrument, var i fokus. På gymnasiet gick jag 4-årig teknisk linje, maskinteknisk gren, och även om jag aldrig arbetat som konstruktör, så har det tekniska intresset och förståelsen följt mig genom livet.

Efter diverse språkstudier runtomkring i Europa valde jag att göra värnplikten vilket förde mig till Karlskrona 1990. Efter värnplikten som radiosignalist på HMS Stockholm gick jag vidare till Marinens officershögskola. Därefter växlade jag åter spår och tog anställning inom underrättelsetjänsten, Försvarets radioanstalt (FRA)

1998-2006 har jag verkat som fritidspolitiker, främst inom barn- och ungdomspolitiken. I valet 2006 fick jag förtroendet att företräda Blekinge och moderaterna i Sveriges riksdag och förnyat förtroende i valet 2010. I båda valen blev jag dessutom personkryssad och det känns bra med ett sådant starkt stöd i ryggen.

Annikas blogg