Anna Kinberg Batra

Riksdagsledamot


Jag heter Anna Kinberg Batra. Tillsammans med min man David har jag en dotter och vi bor i Nacka utanför Stockholm.

Grunden för mitt engagemang är att skapa bättre möjligheter och förutsättningar för dig och andra människor att leva det liv du trivs bäst med. Varje samhälle har sina problem och utmaningar. Därför behövs trygga värderingar som hjälper en att hitta rätt svar. Mina värderingar utgår från viljan att öka människors frihet och förståelsen för människors behov av trygghet i ett starkt samhälle.

För de allra flesta är Sverige ett av världens allra bästa länder att födas, växa upp och leva i. Men för alldeles för många är det alldeles för mycket som inte alls är bra.

Det finns två stora utmaningar som vi måste klara för att Sverige ska vara starkt inte bara när våra barn växer upp, utan när deras barn gör det. Sverige måste hålla ihop. Och Sverige måste kunna växa.

I dag är det nära en miljon som får bidrag i stället för att jobba. Utanförskap är farligt – för de människor som drabbas, men också för hela samhället. För varje krona i bidrag är en krona som inte kan gå till en extra lärare i utanförskapsområden. Därför måste jobbklyftan mellan de som har jobb och de som inte har det minska. Målet är att halvera jobbklyftan till år 2025.

Svenska jobb utmanas av tuff konkurrens och av en orolig omvärld. Fler företag måste ha möjlighet att växa så att de nya jobben blir fler. Målet är en halv miljon nya jobb till år 2025.

För mig är det viktiga inte är varifrån du kommer utan vart du är på väg. De flesta beslut som rör dig, din familj och din plånbok fattar du bättre själv. Varje människa ska vara fri att välja sin egen väg i livet.

Men gemensamma politiska beslut behövs för att ge alla människor en chans att växa, att lösa gemensamma problem och att skapa trygghet i samhället.

Det är därför skolan måste ge kunskap åt alla, vården måste finnas tillgänglig när du behöver den och polisen ska komma när man ringer. Det är också rätt att ställa krav på människor att anstränga sig, till exempel att skaffa sig en utbildning eller flytta för att få ett jobb. Det ska alltid löna sig att slita, jobba och göra rätt för sig.

Jag vill vinna människors förtroende, för att ge Sverige en bättre politik med en ny regering. För att Sverige ska vara ett av världens bästa länder att födas, växa upp och leva i – för alla.

 

Anna Kinberg Batras tal i Almedalen
Anna Kinberg Batras sommartal på Mosebacke
Anna Kinberg Batras tal på politikerveckan i Järva
Anna Kinberg Batra talar på Stockholms Universitet
Tal på Sverigemötet i Karlstad